عصب کشی دندان درمان و ترمیمی برای دندان های پوسیده و آسیب دیده می باشد و برای دندان هایی با مشکلات زیاد و آلودگی شدید تجویز میشود به طوری که فرد درد های شدید را در دندان خود احساس می نماید.
عصب کشی و یا درمان ریشه به حذف قسمت آسیب دیده می پردازد و پس از آن به رفع آلودگی و ضد عفونی کردن دندان میپردازد که بعد از آن به پر کردن و چسباندن محکم آن خواهد پرداخت. علت پالپ و یا همان آسیب دیدگی دندان معمولا وجود حفره های عمیق ، زخم و ترک خوردگی می باشد که از طریق عصب کشی و درمان ریشه درمان می گردد.
فهرست مطالب
مراحل عصب کشی دندان
زمانی که شما از درد دندان خود به دندانپزشک مراجعه می کنید دندانپزشک با استفاده از مشاهده بالینی و مشاهده عکس اشعه ایکس به این موضوع پی میبرد که نیاز به عصب کشی و یا درمان های دیگر دارید.
با مشخص ساختن درمان عصب کشی برای دندان شما از جانب دندانپزشک ، درمان در ابتدا با بیهوشی آغاز میگردد ، بیهوشی برای این درمان موضعی می باشد و نیازی به بی هوشی کامل نخواهد بود خوشبختانه این درمان بدون درد می باشد و جای نگرانی برای افراد نخواهد بود.
سپس پالکپکتومی اجرا میشود و با سوراخ کردن قسمتی از دندان دسترسی به پالپ انجام میگیرد.
در این مرحله کلیه بافت های آسیب دیده ، باکتری ها ، عفونت همه این ها برداشته و تخلیه میگردند و کلیه کانال ها ضد عفونی شده و کوچکترین آلودگی نباید وجود داشته باشد سپس ریشه های باز شده با مواد مخصوص گوتاپرکا پر خواهند شد و درمان به خوبی پایان می یابد ، این درمان برخلاف باور بیشتر مردم بدون درد می باشد وحس ناراحتی را برای افراد ایجاد نمی نماید ، امروزه با استفاده از تکنیک های مدرن و ابزار های جدید در دندانپزشکی و عصب کشی دندان شاهد سرعت عمل بالا ، بدون حس درد و آسیب به ساختار دندان ، درمانی صحیح و عالی ، ترمیمی سریعتر را به همراه خواهند داشت.
چه وقتی عصب کشی دندان انجام میگیرد؟
زمانی که دندان دچار عفونت باشد عصب کشی تجویز شده و انجام خواهد گرفت. وجود پالپ آلودگی و عفونت میتوانند بر اثر حفرها های آسیب دیده و یا وجود مشکل در داخل ریشه دندان باشند و یا حفره ها میتوانند عفونت های بسیار زیادی را به همراه داشته باشند که قطعا باید درمان و یا برداشته شوند در این صورت افراد باید با تشخیص دندانپزشک درمان ریشه را انجام دهند.
شرایط عصب کشی
عصب کشی دندان معمولا چهار مرحله در جهت درمان دارد که ابتدا متخصص با استفاده از تزریق بی حسی بر محل ، درمان را آغاز می نماید . شما باید بدانید که دندان های شما از طریق ورقه ی نازک پلاستیکی جدا می مانند و این دندان تحت درمان بیرون می ماند سپس دندان توسط مته ی مخصوص و کوچک سوراخ میگردد تا امکان دسترسی برای داخل دندان وجود داشته باشد.
سپس دندانپزشک توسط فایل ها موجب دور ماندن دندان از آسیب و بیماری ها میشود . فایل ها برای شکل دهی ریشه و محفظه داخل دندان بسیار کاربرد داشته و از آن ها در جهت این کار استفاده میشود سپس محفظه داخل دندان با آب شست و شو داده میشود تا تمامی پالپ و آلودگی از آن جدا گردد.
معمولا دندانپزشکان از محلول های مخصوص دندانپزشکی ضد میکروب در جهت رفع کامل تمامی آلودگی ها و جلوگیری کردن از بروز هرگونه باکتری استفاده می نمایند پس از تمیزی کامل محفظه و خشک شدن آن ، پس با مواد مخصوص مانند گوتا پرکا پر خواهند شد.
سپس نیاز به تاج دائمی می باشد که در مواقعی پس از عصب کشی دندان به آن نیاز پیدا خواهید کرد و در مواقعی دندانپزشک درمان را به چند هفته دیگر موکول میسازد و تاج دندان دائمی را بر دندان قرار میدهد.
مراقبت بعد از عصب کشی دندان
پس از عصب کشی دندان رسیدگی به دندان ها و لثه باید انجام گیرد.
به رعایت بهداشت دهان و دندان باید توجه شود .
دو بار در روز مسواک زده شود ، استفاده از نخ دندان فراموش نگردد.
هر دو سال یکبار نیاز به چک شدن توسط دندانپزشک برای هر فردی می باشد.
فرد باید از رفع عفونت و علائم های آن مطمئن شود.
به طور کلی عزیزان باید به تمامی نکات تجویز شده توسط دندانپزشک گوش فرا دهند و با رعایت آن نکات عوارض و آسیب را از خود دور نمایند.
برای مشاهده هزینه عصب کشی بروی لینک کلیک کنید.