بیماری پریودنتال چیست و چگونه به آن مبتلا می شویم؟ بیماری پریودنتال یک عفونت باکتریایی است که بافت لثه را آلوده، قرمز، متورم و استخوان اطراف لثه را از بین میبرد. پریودنتال میتواند یک دندان یا چندین دندان را تحت تأثیر قرار دهد. موسسهی ملی بهداشت گزارش میدهد که ۸۰ درصد بزرگسالان در ایالات متحده به نوعی بیماری پریودنتال مبتلا هستند.
بیماری پریودنتال یا پیرادندانی جزو بیماری های دهان و دندان بوده که به محض بروز آن باید درصدد درمان آن برآمد. عدم درمان پریودنتال باعث بروز مشکلات مزمن برای فرد خواهد بود.
فهرست مطالب
چگونه به بیماری پریودنتال مبتلا میشویم؟
نحوه ابتلا به پریودنتال با نفوذ و تجمع پلاک های میکروبی در بافت دندان شروع می شود. زمانی که بافت های لثه درگیر شوند و التهاب لثه (بیماری لثه ) رخ می دهد. با پیشروی التهاب در طول ریشه دندان، از طریق پاکت پریودنتال به سمت اپیکال پیشرفت می کند. همین امر باعث شده که بیماری پریودنتال به وجود آید.
بیماری پریودنتال به دو نوع شدید و ضعیف تقسیم بندی می شود زمانی که عارضه خفیف رخ دهد شیارهای عمیق مابین لثه و دندان از عفونت پر خواهد شد. در این نوع التهاب و خونریزی لثه افزایش پیدا کرده و استخوان دندان به مرور تحلیل می رود.
در نوع شدید با تحلیل استخوان و لیگامان های دندانی فرد دچار لق شدن دندان خواهد شد. فراموش نکنید که از دست رفتن دندان ها در سنین میانسالی و پیری به همین عارضه برمیگردد.
علایم بیماری پریودنتال چیست؟
اکثر بیماری لثه و بیماری های دندان با بروز نشانه و علایم خود را نشان می دهد. با جدی گرفتن نشانه های زیر می توانید از پیشروی بیماری پیشگیری کنید.
- التهاب و تورم لثه
- قرمز شدن لثه
- خونریزی لثه
- عفونت و چرک در لثه
- بوی بد دهان
- درد در ناحیه دهان و لثه
- لق شدن دندان ها
- بهم ریختگی نظم دندان ها
- فاصله گرفتن دندان ها از هم
عوامل تشدید کننده پریودنتال کدام است؟
- مصرف دخانیات و استفاده از تنباکو
- وراثت و ژنتیک (بیماری های ژنتیکی یکی از عوامل ابتلا به پریودنتال هستند که با رعایت موازین بهداشتی می توان تا حد زیادی از ابتلا به آن پیشگیری کرد).
- دیابت (نه تنها بیماری دیابت بلکه افرادی که در حال شیمی درمانی هستندمی توانند مستعد بیماری باشند)
- استرس
- مصرف برخی داروها (مصرف داروهایی که برای فشارخون بالا یا افسردگی استفاده می شود می تواند ابتلا به بیماری دندان را چندبرابر کند)
- هورمون نامنظم ( بلوغ، حاملگی، یائسگی و تمام عوامل تاثیر گذار در نامنظمی هورمون باعث ابتلا به بیماری های لثه و دندان خواهند شد)
انواع جراحی لثه
1-جراحی افتادگی لثه :
در جراحی لثه اگر کیست بیشتر از ۵ میلیمتر در عمق باشد، پریودنت برای کاهش کیست پریودنتال که در نمودار ذکر شده است استفاده کند. اکثر بیماری پریودنتال مبتلا به التهاب لثه، متوسط تا شدید از این روش استفاده میکنند. پریودنت بافت لثه را برای جداکردن دندان از لثه برش میدهد و یک دستگاه اولتراسونیک را برای تمیز کردن به عمق میبرد و همچنین از ابزار دستی برای حذف پلاک و بیوفیلم زیر کیست استفاده میکند.
2-شکافتن لثه :
این روش حذف بافت اضافی لثه که بیش از حد روی دندان رشد کرده به منظور ایجاد منطقهای بهتر برای تمیز کردن میباشد. پریودنتیست بافت لثه را بیحس کرده و بافت اضافی را بریده و حذف میکند.
تماس با ما
ما در گروه دندانپزشکی فرایش این افتخار را داریم که بیماری پریودنتال را با با کمک لیزر همانند دندانپزشکی با لیزر بدون درد و عوارض های جانبی انجام داده و درمان می کنیم شما عزیزان می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر اعم از هزینه جراحی پریودنتال و نوبت دهی ویزیت رایگان با شماره های 02188629607 و 02188629613 تماس حاصل فرمایید