هدف درمان بیماریهای لثه پيوند دادن دوباره لثه هاي سالم و دندان ,كاهش تورم,كاهش عمق حفره ها كاهش خطر عفونت و ممانعت از پيشرفت بيماري است.
روش درمان بسته به مرحله بيماري نحوه ي پاسخ به درمانهاي فوري و سلامت دهان شما دارد.
روش هاي درمان از درمان هاي بدون جراحي كه رشد باكتري ها را كنترل كرده اغاز شده و به جراحی لثه به منظور بازسازي بافتهاي محافظتي ختم مي شود.
فهرست
بیماریهای لثه
بیماری لثه عموما از التهاب به علت عفونت باکتری به وجود می ایند و رد صورت درمان نشدن به عفونت های شدید تر و پریودنتال تبدیل میگردد که علل اصلی تخریب دندان ها خواهند بود .
یکی از علل وجود باکتری و جرم در لثه ها از طریق جرم داشتن دندان ها بوده و یا فضای مشترک بین دندان و لثه که با پلاک ها آغشته شده باشد در این صورت عفونت های لثه ایی به وجود می آید که در صوت درمان نشدن به نسج نرم و سخت آسیب میرسانند و میتوانند سبب لق شدن دندان ها گردند ، آن ها را از بین ببرند و یا پوسیدگی دندان به حدی تبدیل گردد که نیاز ب کشیدن آن توسط متخصص لثه باشد .
علائم بیماریهای لثه
حساس شدن لثه ها به سردی گرمی ، شیرینی و ترشی
تورم ، ققرمز شدن و حساس شدن لثه ها
بود بد دهان
حساسیت و آسیب پذیری دنان ها
درد های دندان در هنگام مصرف غذا
تحلیل لثه
خونریزی لثه
لق شدن دندان
جرم های شدید بین دندان و لثه
چگونه از بيماري لثه پيشگيري كنيم ؟
بيماري لثه تقريبا در تمامي مواردي كه تشكيل پلاك به طور صحيح كنترل شده مي تواند كنترل شود. كنترل پلاك شامل پاك سازي اختصاصي دندان ها حداقل ۲بار در سال و استفاده از نخ دندان و مسواك به طور روزانه است. مسواك زدن پلاك را از سطح دندان مي زدايد. نخ دندان هم ذرات غذا و پلاك را از بين دندان ها و زير خط لثه بيرون مي كشد .
فلوراید تراپی هم مي تواند باكتري هاي مولد پلاك و بيماري لثه را كاهش دهند. ساير تغييرات در سبك زندگي كه خطر، شدت و سرعت پيشرفت بيماري لثه را كمتر مي كند شامل موارد زير است:
موارد پیشگیری از بیماریهای لثه
۱- دخانيات را كنار بگذاريد: استفاده از تنباكو يك فاكتور پرخطر و مهم درپيشرفت پریودنتال است .سيگاري ها ۷برابر بيشتر از غير سيگاري ها احتمال دارد كه به بيماري لثه مبتلا شوند. سيگار كشيدن شانس موفقيت بعضي درمان ها را كم مي كند.
۲- كاهش استرس: استرس، مبارزه ي سيستم ايمني بدن با عفونت را مختل مي كند.
۳- رژيم غذايي متعادل و مناسب: مواد مغذي به سیستم ايمني بدن در مبارزه با عفونت كمك مي كند. مواد حاوي انتي اكسيدان به خصوص مواد حاوي ويتامينE روغن سبزيجات.اجيل,سبزيجات سبز پر رنگ و ويتامينC مركبات,بروكلي ,گوجه فرنگي به بدن در ترميم بافت هاي اسيب ديده كمك مي كند .
۴- دندان قروچه نكنيد: اين كار فشار زيادي به بافت هاي محافظ دندان وارد مي كند و تخريب بافت ها را بيشتر مي كند .
با وجود راهكارهايي براي سلامت دهان و انتخاب سبك زندگي سالم , انجمن پریودنتال امريكا مي گويد: بيشتر از ۳۰ درصد امريكايي ها از لحاظ ژنتيكي مستعد ابتلا به بيماري هاي لثه هستند كه ۶ برابر بيشتر از سايرين احتمال پيشرفت بيماري لثه در انها وجود دارد . اگر در خانواده شما كسي بيماري لثه دارد .اين به ان معناست كه خطر بيشتري شما را تهديد مي كند كه در اين صورت دندانپزشك به شما توصيه مي كند كه به طور مكرر چكاب، پاكسازي و درمان را انجام دهيد تا بهتر بتوان شرايط را كنترل كرد.
آيا بيماري لثه با ساير بيماري ها در ارتباط است؟
محققان دريافته اند كه رابطه ي مبهمي ميان بيماري لثه و ساير بيماري ها وجود دارد.
افرادي كه سبستم ايمني سالمي دارند، باكتري هاي راه يافته به گردش خون معمولا بي ضرر هستند. اما تحت شرايط خاصي اين ميكرو ارگانيسم ها ,با برخي بيماري ها مانند حملات و بيماري هاي قلبي و ديابت مرتبط هستند. كه نه تنها يك فاكتور پرخطر براي بيماري لثه است بلكه بيماري لثه، ديابت را حادتر مي كند.
شما عزیزان میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و همچنین مشاوره تکمیلی با شماره های 02188629607 و 0218869613 تماس حاصل فرمایید تا مشاورین ما به بهترین شکل ممکن شما را راهنمایی کنند